Sayfalar

3 Mayıs 2009 Pazar

Tahinli Profiterol

Bir tarihte şirketin davet yemeği mönüsü için Sait Halim Pa,şa Yalısı şefi tarafından tattırılan, o gün bu gündür tadı damaktan silinmeyen, her fırsatta evde yapılıp, kalorisi ve lezzeti ile insanı geberten şey. (Profiterolü alıyorsun -genelde As,lı Börek- üzerine tahin gezdiriyorsun.. oyy,oyyy)

10 yorum:

Senem dedi ki...

Yalnız oyyy oy hakkaten... biraz ağır olmuyor mudur? benim gibi tatlı manyağı bir bünye için bile fazla tatlı sanki?!

Bir Bilen Olsa.. dedi ki...

Profitrol için favori pastanem Manolya ve Göztepe Ümit anadolu yakasındaysan tavsiye ederim:))

olmadık işler peşinde dedi ki...

Senem,
Yok yok hiç ağır olmuyor. Tahinde şeker yok zaten, müthiş bir lezzet katıyor:)

olmadık işler peşinde dedi ki...

Bir Bilen olsa,
Manolya Atatürk Caddesi'ndekiyse biliyorum, müthiş!

Senem dedi ki...

ahhh, manolya pastanesinin fıstıklı profitrolü!!! durun yaaa naptınız!! feci canım çekti şimdi bak, tam da öğle saati.. :)) OIP, tahinli profitrol hemen listeye alındı, denenecek!!

Bu ara Çağan'ın resimlerine ağırlık verdin sanki. Bora'cık napıyor?

olmadık işler peşinde dedi ki...

Hakikaten öyle denk gelmiş. Yani hep Çağan, hep Çağan..

Aslında çok çocuk yazmak istemediğim için beklettiğim şeyler var. Hepsi de Bora'lı. Yakında yayınlarım. Teşekkürler, Bora çok iyi:)

Calanon dedi ki...

Ben bu yaziyi nasil kacirmisim yahu. Profiterolu cok severim, tahinlisi kulaga ilginc geliyor, denemeli.

olmadık işler peşinde dedi ki...

Off bak canım çekti şimdi benim de Calanon:) nereden hatırlattın ben de unutmuştum valla..

nalan dedi ki...

kızıltoprakta da bir evce var, profiterol az yapıyor şimdi ramazanda da önceden ayırtmazsan havanı alırsın.
e nolcak şimdi :(

olmadık işler peşinde dedi ki...

Koş derim:))